снимки БулфотоАнтична стена от древния Одесос, която датира от IV-V век,

...
снимки БулфотоАнтична стена от древния Одесос, която датира от IV-V век,
Коментари Харесай

Стената на древния Одесос отново се показа от изкоп във Варна, ремонтът Шишковата градинка ще се забави

снимки Булфото

Антична стена от античния Одесос, която датира от IV-V век, беше разкрита при ремонтни работи във Варна. Тя се намира в центъра на Шишковата градинка, където сега се прави замяна на подземната инфраструктура като част от огромен ремонт, съобщи сътрудник на Булфото.

Това е част от късноантична крепостна стена на античния Одесос. Други фрагменти от нея се виждат в Дупката в центъра на морския град, както и в подземната част на реставрирана неотдавна постройка на ул. “Воден ”. Това изясни археологът Христо Кузов от Регионалния исторически музей във Варна, представен от електронното издание “Нова Варна ”.



Сега се вършат сондажи и се наблюдава трасето, занапред ще се документира. Стената е значима за града и ще бъде забавна туристическа атракция. Има концепция да бъде реставрирана и експонирана под стъклен павилион, който ще притегля доста туристи.



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР